JSPR in Quote Magazine! 27 mei 2021 – Posted in: News – Tags: , , ,

Out now : De Woonspecial van Quote Magazine! Naar eigen zeggen lees je in deze editie de mooiste verhalen over ultiem woongenot. Met onder andere een exclusieve inkijk bij topinterieurdesigner Piet Boon, geeft Quote het woord aan meesterinbreker Octave ‘Okkie’ Durham en gaat Quote op pad met een sterrenmakelaar. Maar ze namen ook de tijd om een interview af te nemen met onze eigen Jasper van Grootel, oprichter én nog altijd hoofdontwerper van JSPR.

Een klein fragment uit het interview lees je hieronder, maar bestel de Woonspecial van Quote hier als je het hele artikel wilt lezen.
Veel dank Quote Magazine, voor de feature! En in het bijzonder tekstschrijver Olivier van Kuijen en fotograaf Sjors Massar.

”Deze jonge lampenmaker geeft de Lichtstad nieuwe energie.

Dankzij ontwerpstudio JSPR doet Eindhoven nog altijd de eretitel Lichtstad eer aan. Ontwerper Jasper van Grootel fabriceert lokaal spectaculaire art deco-lampen met een hedendaagse twist.

Terwijl de meeste kinderen met blokken of Lego speelden, zat Van Grootel ‘te nerden met verlichting’. Je kon hem niet gelukkiger maken dan met een soldeerbout, ledjes en een printplaat. Die jeugdige passie vertaalde hij zes jaar geleden naar een nieuwe richting voor JSPR: projectverlichting.

Binnen de kortste keren wisten internationale interieurarchitecten hem te vinden, wat een leidde tot een indrukwekkende lijst aan projecten over de hele wereld. JSPR onderscheidt zich door de hoogwaardige materialen die worden gebruikt, het geleverde maatwerk op basis van de designs én de snelheid van productie. Dat laatste bereikt Van Grootel door alles lokaal te laten produceren, in en om Eindhoven.”

Voor de pandemie was de clientèle van JSPR vooral zakelijk en internationaal. Dat is aan het verschuiven, zegt Van Grootel. ‘We zien dat Nederlanders verlichting steeds belangrijker gaan vinden in hun interieur en dat ze bereid zijn er meer geld aan uit te geven. Ook maken steeds meer mensen gebruik van interieurarchitecten, die de weg naar ons wel weten te vinden.”