Een rondje inspiratie… 25 november 2020 – Posted in: Inspiration – Tags: ,

Momenteel genieten wij enorm van de frisse, maar zonnige herfstdagen. De prachtige herfstkleuren compenseren maximaal voor het feit dat het langzaamaan kouder wordt. Maar het zal niet lang meer duren of de bomen zijn kaal en het weer wordt guurder. Gelukkig staan de feestdagen voor de deur en krijgen we zin om het binnen gezellig en knus te maken met sfeerverlichting. In deze blogpost nemen we je mee voor een rondje inspiratie om onze favoriete verlichtingsarmaturen aan je te laten zien.

De Bright Spot van Nordic Tales is gemaakt uit mat glas en messing en biedt de keuze uit een zwarte of een gouden kabel. Plaats meerdere Bright Spots bij elkaar en speel met de lengte van de kabels om zo jouw eigen, perfecte lichtarmatuur te creëren.
Vanaf 149,- EUR.


De cirkelvormige Aurora is een ontwerp van JSPR’s oprichter én hoofdontwerper Jasper van Grootel. De combinatie van geanodiseerd aluminium en de retro ”kermislampjes” maakt dit ontwerp chique en tegelijkertijd speels. Het cirkelvormige, hemelse licht siert inmiddels al vele horeca gelegenheden zoals bars, restaurants en hotels maar komt ook in huiselijke sferen zeer goed tot haar recht.
Vanaf 1995,-

De Multilite hanglamp van het Deense merk Gubi is perfect voor degene die van diversiteit houden. De tegenover elkaar liggende buitenste onderdelen van de lamp zijn namelijk individueel te bewegen. Hierdoor kan, geheel naar eigen inzicht, gekozen worden voor licht dat naar boven of naar beneden schijnt of voor een asymmetrisch licht dat de kamer op een artistieke manier versiert.
Vanaf 509,- EUR


De Crown is de perfecte, moderne kroonluchter. Het originele design zorgt voor een romantisch schaduwspel op de muur en plafond en met de 7 verschillende kleur-opties is deze luchter er voor ieder interieur!
Vanaf 695,- EUR


De Eiffel collectie van het merk Frama bestaat uit een serie stijlvolle lampen: één hanglamp en vier verschillende wandlampen. Het is een design dat je graag van dichterbij wilt bekijken. Het opaalglas verspreidt het licht namelijk op een zachte en sfeervolle manier terwijl sommige lichtstralen weer worden gereflecteerd door het geblauwde staal. Hierdoor heeft deze hanglamp een onweerstaanbaar en tijdloos uiterlijk. Wist je dat het gouden detail aan de zijkant ook direct een dimmer is?
Vanaf 695,- EUR


De Dahlia lamp van JSPR is niet alleen een kunstobject om naar te kijken (zelfs als de lamp uitstaat), het biedt ook verschillende mogelijkheden. De spotlight in het midden en het sfeerlicht dat rondom schijnt zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. Heb je veel licht nodig om te lezen of te werken, zet dan beide functies aan. Wanneer je gaat relaxen schakel je enkel het sfeerlicht in, dat de prachtige bladeren van de Dahlia bloem sfeervol uitlicht. Ook beschikbaar als spectaculair wand-armatuur.
Vanaf 2359,- EUR


De Carousel collectie van Lee Broom staat, net als Broom’s vele andere collecties, bekend om haar simpliciteit en elegantie. Enkel rijke materialen worden in de collecties van Lee Broom gebruikt en dat is te zien. De Carousel hanglamp is verkrijgbaar in twee verschillende formaten en vier verschillende finishes.
Vanaf 4615,- EUR

De Empire collectie van JSPR is geïnspireerd op het Empire State Building, een van de bekendste art deco voorbeelden. Dit is te zien aan de vele verschillende lagen van het armatuur. Op deze foto zien we tweemaal de Empire II in de prachtige kleur brons.
Vanaf 3085,- EUR


Industrieel, vintage, retro maar toch ook modern: de Tubo collectie is niet in één hokje te plaatsen. Wij vielen voor het sfeervolle, warme licht dat afkomt van deze prachtige lampen en ook qua materialisatie en kleuren is deze collectie een lust voor het oog. Jesse Nelson van den Broek ontwierp deze collectie voor Versmissen. De Tubo collectie bestaat uit 3 verschillende hang-lampen. De wand-lamp en vloer-lamp zijn ook bij ons te verkrijgen!
Vanaf 530,- EUR


Het merk Ay illuminate, van Nederlandse bodem, geeft een belangrijke boodschap af: ”Maak gebruik van wat er is.” Zij werken dan ook enkel met natuurlijke materialen die voorkomen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en hun producten worden bovendien gemaakt door lokale vakmannen. Deze landen zijn ook meteen de grootste inspiratie bron voor Ay illuminate. De Z1 hanglamp is bijvoorbeeld handgeweven van sisal, dat gespannen is tussen een bamboeframe. Hetzelfde model is er ook met een lampenkap van katoen. Welke is jouw favoriet?
Vanaf 419,- EUR

_
Beelden:
1. ©Nordic Tales
2. Restaurant Vienna 1st, GA Hackl Gastronomie
3. ©Gubi
4. Foto door Hans Gorter i.o.v. Zout ontwerphuis
5. ©Frama CPH
6. Foto door Hans Gorter i.o.v. Zout ontwerphuis
7. ©Lee Broom
8. Foto door Hans Gorter i.o.v. Zout Ontwerphuis
9. Restaurant L’Avenue, Eindhoven (NL)
10. ©Ay Illuminate, Photograph by Sacha van Dorssen