Verlichting kopen, buiten Europa?! 9 juli 2019 – Posted in: News – Tags: , , , , ,

Wat als je buiten Europa woont, en je een mooi verlichting item hebt gespot bij The World of JSPR? Is onze verlichting áltijd geschikt voor gebruik buiten Europa? In deze blog lees je hier meer over!

Voltage
In Europa bedraagt de netspanning meestal tussen de 220 en 240 volt, terwijl in Japan en (Noord-) Amerika dat maar de helft bedraagt, namelijk tussen de 100 en 127 volt. Hieronder staat een kaart met daarop de gangbare voltages en frequenties van alle landen ter wereld (bron: worldstandards.eu). Donkerblauwe landen gebruiken net zoals Nederland en België 220-240 V. Het elektriciteitsnet in de rode landen levert een voltage tussen 100 en 127 V ⤵︎

JSPR Verlichting
Bestel je via onze web-store een verlichting product van het merk JSPR, en bevindt het aflever-adres zich in een land met 100-127 V? Dan zorgen wij er voor dat jouw bestelling 100% zeker te gebruiken is in het land van de levering. Dat wil zeggen dat wij de juiste lichtbronnen gebruiken en -indien nodig- een transformer meeleveren. Wij brengen hiervoor géén extra kosten in rekening.

Verlichting van andere merken
De verlichting van andere merken is niet altijd geschikt voor gebruik in landen met 100-127 V. Zelfs niet met een transformer. Dit verschilt per product en per merk. Daarom raden wij aan eerst even contact met ons op te nemen om dit na te vragen –> [email protected]. Wij helpen u ook graag met alle andere vragen over dit onderwerp.

Keurmerken
Alle producten die worden aangeboden in de web-store van The World of JSPR hebben een CE-markering. De CE-markering is geen keurmerk, maar geeft wel aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EER (Europese Economische Ruimte: de Europese Unie plus Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland).

UL,CSA is de belangrijkste certificeringsorganisatie in de Verenigde Staten m.b.t. veiligheid van elektrische en elektronische producten. Veel van de verlichting producten die worden aangeboden in de web-store van The World of JSPR zijn niet UL-listed. Hier staat tegenover dat enkel netspanningsvoerende delen of onderdelen die boven 50 volt in aanraking komen UL gekeurd moeten zijn. Veel producten die wij aanbieden hebben laagspanning, en dit telt niet mee.** Externe adapters en transformers moeten wél altijd UL-listed zijn. De transformers die JSPR gebruikt zijn dan ook UL-Listed. Vind je dit ingewikkeld en wil je graag meer gedetailleerde informatie over een product? Dan raden wij wederom aan om met ons contact op te nemen –> [email protected].

Eén mailtje kan al genoeg zijn om je vraag beantwoord te krijgen!

** Geschreven op 09 Juli 2019; De regelgeving omtrent UL certificatie kan in de tussentijd gewijzigd zijn. Check lokaal wat de veiligheidsnormen en vereisten zijn op dit gebied.