Hoe onderhoud ik mijn Plastic Fantastic meubilair? 24 juni 2019 – Posted in: News – Tags: , ,

De Plastic Fantastic-serie van JSPR bestaat uit een groot aantal meubels die dankzij hun unieke rubbercoating, weersbestendig zijn. De rubbercoating zorgt ook voor extra stevigheid, wat de meubels project-waardig maakt en geschikt voor intensief gebruik. Verzorg je Plastic Fantastic meubel echter wel goed!

Reinigen
Maak het meubel schoon wanneer er vogelpoep of andere bijtende stoffen op komen, zoals alg. Doe dit met warm water, zachte zeep en een katoenen schoonmaak doek. Voor hardnekkige vlekken kunt de Plastic Fantastic cleaner gebruiken. Heeft u deze niet uw bezit? >Neem dan hier even contact met ons op.

Beschadigingen
De rubbercoating van de Plastic Fantastic-serie kan veel hebben. Water, zonlicht, hitte en kou hebben geen van allen effect op deze krachtige coating. Maar let op: wanneer er toch een beschadiging is opgetreden in de coating, kan het (regen-)water wél doordringen tot het meubel en dat kan uiteindelijk schade opleveren. Behandel kleine beschadigingen daarom direct!

Het is mogelijk om de beschadiging thuis te repareren door een JSPR-reparatieset in exact dezelfde kleur te bestellen als uw meubels. De reparatieset bestaat uit twee componenten; een verharder (meestal in doorschijnend wit) en gekleurd vloeibaar rubber in kleur naar keuze. De reparatieset wordt geleverd inclusief kwastje om de twee componenten aan te brengen. Wij raden aan om de set te gebruiken binnen 7 dagen na ontvangst.

JSPR biedt geen garantie op Plastic Fantastic items die voor langere tijd (gedeeltelijk) in water zijn geplaatst. Zee- en zwembad water kunnen bijtende stoffen bevatten zoals chloor, alg en zout. Bovendien kan de PH waarde van het water er voor zorgen dat er zuren binnendringen in de coating van de meubels. De rubbercoating is dan niet langer waterbestendig.

Berging
’s Winters zijn we doorgaans minder buiten. Als we minder buiten zijn, zijn we ook minder in de gelegenheid om onze buiten-meubels te checken op al het bovenstaande. Daarom raden wij aan de meubels binnen te zetten of af te dekken, wanneer u langdurig géén gebruik maakt van de meubels.

Vragen of opmerkingen
Heeft u na het lezen van deze blog toch nog vragen over het onderhoud van uw Plastic Fantastic meubel? Neem gerust contact met ons op. Vindt u het leuk om meer te lezen over rubbercoating die wij gebruiken voor deze collectie? Klik dan hier!