In the spotlight: Nordic Tales 12 juli 2017 – Posted in: In the spotlight – Tags: , , , , , ,

Bij The World of JSPR bieden we niet alleen maar de collecties van JSPR aan, maar ook merken of producten die bijna net zo cool zijn. En zo af en toe zetten we één van die namen eens even lekker in the spotlight. Vandaag nemen we je mee in het verhaal van Nordic Tales, een Deens bedrijf dat sinds 2012 bestaat en behalve geweldige collecties lanceren, ook prachtige verhalen kan vertellen.

Naar eigen zeggen begon het avontuur voor Nordic Tales op een plek genaamd Aarhus, wat rond de zomer van 2012 een enorme groei onderging op creatief vlak. Nordic Tales kon meeliften op de gunstige omstandigheden en zag hun bedrijf internationaal snel groeien. Toen kwam de winter om de hoek, net als de sneeuw, en bleek het kleine, maar geliefde atelier (waar overigens óók het magazijn en de productie zich bevonden) niet meer aan de wensen te voldoen. Toch was er geen tijd voor reparaties en verbeteringen, vanwege de snelle groei van het bedrijf. Daarom werd de eerste winter van Nordic Tales er een met bevroren glazen water en ijs-koffies. Totdat de eerste narcissen weer begonnen te bloeien…


Verlichting: Bright Spot
Stoelen: Moth chair

Inmiddels heeft de back-office van Nordic Tales een transformatie doorgemaakt en bevindt zich nu aan de achterkant van een Nordic Tales concept-store in een van Aarhus’ meest bruisende winkelstraten. De conceptstore wordt beschouwd als een laboratorium waar bezoekers niet alleen de producten kunnen kopen en bekijken, ze worden ook voortdurend geïntroduceerd in de gehele ontwikkeling van het bedrijf en worden gevraagd hun mening te geven. De vele indrukken maken van Nordic Tales geen klein bedrijf meer, maar een bedrijf met vele gezichten.

Kledingrek en spiegel: Framed
Verlichting: Bright Spot
Stoel: Moth Chair

In de nabije toekomst zal Nordic Tales een samenwerking publiceren met een van de grooste ondernemers van Denemarken. Deze samenwerking zal het grootste avontuur van Nordic Tales worden tot nu toe, een opwindende tijd. Daarnaast kunnen we nog veel nieuwe ontwerpen verwachten in dit vijfde jaar van de Nordic Tales’ bestaansgeschiedenis.

Bureau: Poet
Verlichting: Bright Spot
Stoel: Moth Chair 

Wij vielen voor de typisch Scandinavische stijl van Nordic Tales (simplistisch maar oh zo krachtig) en natuurlijk voor de geweldige afbeeldingen die een dromerig geheel laten zien.

De collectie die wij aanbieden, bevat niet alle producten van Nordic Tales; Er is meer! The World of JSPR is officieel dealer van Nordic Tales en daarom zijn wij in de positie om ook andere producten of collecties van dit label aan te bieden. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en dan regelen wij dat voor je ★!

Alle afbeeldingen: © eigendom van Nordic Tales
Tekst: © eigendom van Nordic Tales (naar eigen inzicht vertaald door JSPR)