In the spotlight: Lee Broom (Salone del Mobile special) 12 april 2017 – Posted in: In the spotlight, In the spotlight – Tags: , ,

Bij The World of JSPR bieden we niet alleen maar de collecties van JSPR aan, maar ook merken of producten die bijna net zo cool zijn. En zo af en toe zetten we één van die namen eens even lekker in the spotlight. 

Het zal de designliefhebbers niet ontgaan zijn dat van 4 April t/m 9 April de jaarlijkse Milaan designweek, ofwel Salone del Mobile Milan weer plaats vond! Elk jaar trekken zowel de grote als de kleine designlabels alles uit de kast om indruk te maken op hun publiek en zo wordt de stad Milaan omgetoverd tot één groot design-walhalla. Er is één ontwerper die ons vorig jaar al opviel vanwege het feit dat hij geen expositie ruimte huurde -zoals gebruikelijk- maar gewoon een compleet ingerichte vrachtwagen naar Milaan reed: Lee Broom.


Salone del Mobile, 2016

Dit jaar bestaat het designlabel van Lee Broom 10 jaar, en dat was voor hem reden om groots uit te pakken. De installatie die hij bouwde werd Time Machine genoemd, en had veel weg van een carroussel. Hierin werden zijn meest toonaangevende collecties van de afgelopen 10 jaar getoond, prachtig! Wat deze expositie misschien nog wel gaver maakte is dat deze zich bevond in een oude kluis van het centraal station van Milaan, welke hiervoor al jaren niet meer toegankelijk was geweest.


Salone del mobile, 2017 


Bekijk de video van de hele installatie hier op Vimeo.

Maar nu nog even over Lee zelf: Lee Broom is een Britse ontwerper die sinds 2007 maar liefst 75 collecties heeft uitgebracht onder zijn eigen label, 20 producten voor andere merken ontwierp en meer dan 40 project inrichtingen deed. Hij won in deze periode al meer dan 20 interieur-gerelateerde awards. Hij gaat pijlsnel en is ons daarom niet onopgemerkt gebleven. Tijd om Lee Broom een ereplaatsje in onze collectie te geven dus.


De Crescent collectie

De Crescent collectie staat, net als Broom’s vele andere collecties, bekend om haar simpliciteit en elegantie. Enkel rijke materialen worden in de collecties van Lee Broom gebruikt en dat is te zien. Deze collectie is bij ons te verkrijgen in een enkele pendant (groot of klein) en een trio variant met drie mini pendanten en een prachtige, gouden plafondplaat.


De Fulcrum collectie

Deze Fulcrum collectie is bij ons te verkrijgen in een enkele pendant (goud of zilver), een trio variant en een variant met vijf pendanten. Allemaal inclusief matchende plafondplaat. Zelfs de kabels worden uitgevoerd in een bijpassende kleur (goud of zilver), iets dat Lee Broom bij veel van zijn collecties aanbiedt.

De Optical collectie

De Optical collectie is de collectie waarmee Lee vorig jaar de show stal met zijn vrachtwagen tijdens Salone del Mobile, 2016. Een collectie die mede daardoor niet mag ontbreken in ons assortiment. Wij bieden de hang- en de tafellamp van de collectie aan, de vloer lamp op aanvraag.


De Ring collectie

De vierde collectie die wij aanbieden van Lee Broom is de Ring collectie. Deze is slechts in één variant verkrijgbaar. Ook deze collectie staat bekend om haar simpliciteit en elegantie.

Natuurlijk zijn dit by far niet de enige collecties van Lee Broom; Er is meer! The World of JSPR is officieel dealer van Lee Broom en daarom zijn wij in de positie om alle producten of collecties van dit label aan te bieden. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en dan regelen wij dat voor je ★! Voor de gehele catalogus klik hier.