Haal de lente in huis! 23 maart 2017 – Posted in: Inspiration – Tags: , , , , , ,

Mogen we even jullie aandacht? Want het is al drie dagen officieel lente in Nederland! En als de zon zich laat zien, dan doen de mensen dat meestal ook. Tijd om jouw terras/balkon/patio of welke vorm van ”buiten” jij dan ook hebt, lente-klaar te maken!  Maar zoals velen weten biedt ons mooie kikkerlandje helaas niet altijd garanties op ellenlange voorjaarsdagen met veel zon, dus zullen we het binnen dan ook maar even lente proof maken? Deze simpele tips & tricks zijn essentieel voor het ultieme lente gevoel.

Lichte kleuren ??
Afgelopen winter waren donkere kleuren een enorme woontrend. Liefst een beetje donkerblauw of donkergroen en ook bordeaux rood deed het erg goed. Niet vreemd gezien deze kleuren prachtig te combineren zijn met natuurlijke materialen zoals marmer, hout maar ook met messing. Voor de lente kan het daarentegen niet licht genoeg zijn, en ook heel belangrijk: opgeruimd! Dus ga met die bezem door je interieur en start die lente-schoonmaak. Ga voor een lichte, Scandinavische stijl:


Deze lente is het de kleur geel die we omarmen. Niet alleen in onze kledingkast maar ook in ons interieur.

design-lamp-kopen-diamond-jspr

Bloemen en planten ??
Het voorjaar kun je natuurlijk ook vangen in een vaas! Typische lente-bloemen zijn de prachtig gele narcissen, ranonkeltjes en heerlijk geurende hyacinten. Nu het langer licht blijft kun je er ook nog eens extra lang van genieten. Zet een vaas op je eettafel of op de grond met grote bloemen er in. Het maakt je niet alleen je interieur mooier en frisser, gasten voelen zich meer welkom in je huis.

Integreer ook planten in je interieur en wees vooral creatief. Combineer je bloemen en planten met een andere trend, bijvoorbeeld vitrines:

Of ga de hoogte in en hang je planten op! Overigens hoef je echt geen groene meer vingers te hebben tegenwoordig nu er zo veel prachtige nep bloemen en planten verkrijgbaar zijn.

jspr-design-lamp-kopen-diamond-xxl

Buitenmeubels ??
Wat is er nu fijner dan van de warmte te kunnen genieten met dit heerlijke lenteweer. Desnoods onder een overdekt terras, maar naar buiten zullen we! Het is dan ook tijd om de tuinmeubels tevoorschijn te halen. Veel mensen kiezen voor sterk en degelijk in de vorm van houten tuinmeubels in de hoop dat deze jaren lang meegaan. Maar weet dat er nog zoveel meer is dan dat! Rubber, roestvrijstaal, kleurrijk… laat je eens verrassen.

Zowel de Sketch collectie als de Plastic Fantastic collectie zijn perfect om een statement te maken met je buitenmeubilair. En ze komen trouwens binnen ook prachtig tot hun recht wanneer de winter ons weer omarmt.

Tropische prints ??
Botanische prints zijn al langer een trend, zo zagen we in het najaar veel oude posters met botanische prints. Maar het mag deze lente nog wel een stapje verder. Plak een lekker behangetje tegen de muur zodat je het hele jaar door het gevoel hebt dat je op vakantie bent! Durf jij dit aan? Een leuk alternatief is om slechts een deel van de muur te behangen. Wil je helemaal voor safe gaan? Lijst dan je lievelings behang van het moment in, in een grote lijst. Zo kun je regelmatig afwisselen en zit je nergens aan vast 🙂

Iets gezien dat je leuk vindt? Gebruik de vroege lente kortingscode SPRING en krijg 15% korting op je gehele order- ongeacht welke items of de grootte van de bestelling! Te gebruiken t/m zondag 15 April, 2017.