In the spotlight: Jasper van Grootel 22 februari 2017 – Posted in: In the spotlight – Tags: , , , ,

”Waar staat JSPR voor?” is een veelgehoorde vraag bij ons. Het antwoord hierop is eenvoudig: JSPR verwijst naar Jasper van Grootel, de oprichter én hoofd-ontwerper van het label.


IMG_9971

Wie

Het was 2005 toen Jasper afstudeerde aan de Design Academy te Eindhoven. Hij was vastbesloten om voor zijn eigen label te gaan ontwerpen en startte dan ook al in zijn laatste studiejaar voorzichtig met het ondernemerschap. Plastic Fantastic werd de naam voor zijn eerste collectie die bestaat uit mahonie houten barok meubels, waar een rubbercoating op wordt aangebracht. Deze coating geeft de meubels niet alleen een unieke uitstraling, hierdoor zijn ze ook perfect buiten te gebruiken.

Plastic-Fantastic-2.-Cover-Image_2500-775x440
Maar dit is niet de enige collectie van Jasper zijn hand met een knipoog naar vroeger. Hij laat zich graag inspireren door stijlen of producten uit het verleden, maar weet zijn eindproduct altijd tijdloos te maken.

Na meer dan tien jaar succesvol ontwerpen staat het als een paal boven water dat interieur Jaspers passie is, en je zult hem dan niet gauw iets zien ontwerpen dat daar niet in toe te passen is. Wat Jasper het leukste vindt aan zijn werk? Een product zien groeien van schets, tot eindproduct en daar dan niet te stoppen. Ook de commercie en uiteindelijke verkoop heeft Jasper in eigen beheer, en dat maakt van hem toch wel net zo goed een ondernemer als een ontwerper.


Wat

Bij JSPR vindt je meubels, verlichting en interieur objecten voor indoor en outdoor. Met name verlichting is iets dat de afgelopen tijd volop Jasper zijn interesse heeft gewekt. Grote verlichtingsarmaturen voor hospitality projecten, maar ook voor huiselijke sferen. En dit wordt inmiddels lang niet allemaal meer door Jasper zelf ontworpen. JSPR werkt ook samen met andere ontwerpers om zo een afwisselende collectie te creëren met zowel industriële, kleurrijke als meer chiquere ontwerpen.

1. Leven Sittard

Wat we binnenkort kunnen verwachten van JSPR? Er staat een Home collection op de planning! JSPR producten die net even wat kleiner en gemakkelijker toepasbaar zijn, met name voor de huiselijke sferen en de hotel branche.


Waar

De producten van JSPR gaan de hele wereld over. Niet alleen consumenten, maar ook zeker professionals zoals architecten en interieurontwerpers draaien hun hand niet meer om voor een aankoopje in het buitenland. Waanzinnig vinden wij het natuurlijk om te merken dat zelfs helemaal in Dubai of bijvoorbeeld New York, onze ontwerpen worden opgemerkt en ook daar op menig verlanglijstje staan. Maar ook hier in Nederland worden de ontwerpen van Jasper en zijn collega ontwerpers zeer gewaardeerd. En dat wordt allemaal bewerkstelligd vanuit het JSPR HQ op Fuutlaan 14C (Eindhoven, Nederland), dé plek waar u desgewenst uw bestelling kunt ophalen. Natuurlijk bent u hier ook welkom om een product op uw verlanglijst te bekijken, vragen te stellen over een product of simpelweg om inspiratie op te doen, zie ook => Showroom.

1 showroom 1


Over The World of JSPR

JSPR houdt van functionele eenvoud. Geen conceptuele kunstwerken, maar kwalitatieve producten die een glimlach op het gezicht van mensen brengt. Onze eerste prioriteit is het creëren van sterke ontwerpen die mensen meer bieden dan zij verwachten.

De oprichting van The World of JSPR was een logische, volgende stap. Onze missie is om van JSPR meer te maken dan enkel een interieur design label. De collectie zal langzaam maar zeker uitgroeien tot een volledig en totaal afgestemd lifestyle-concept dat JSPR liefhebbers een complete lijn biedt, uiteenlopend van de JSPR klassiekers, aangevuld met een toekomstige JSPR home collectie en andere interieur design items met een soortgelijke identiteit. Alle items zullen met elkaar gemeen hebben dat ze klassiek zijn met een moderne twist, retro maar met innovatieve materialen, en nostalgisch maar met een blik op de toekomst. Bij The World of JSPR is het onze missie om een unieke selectie te creëren van elegante, extravagante producten, die staan voor JSPR, voor iedereen die weg is van het merk en eenzelfde soort lifestyle ambieert!