In the spotlight: Wästberg 1 februari 2017 – Posted in: In the spotlight – Tags: , , , , ,

Bij The World of JSPR bieden we niet alleen maar de collecties van JSPR aan, maar ook merken of producten die bijna net zo cool zijn. En zo af en toe zetten we één van die namen eens even lekker in the spotlight. 

Vandaag is het de beurt aan Wästberg, een Zweeds merk dat in 2008 werd opgericht door niemand minder dan Magnus Wästberg. Samen met een scala aan andere ontwerpers, richt hij zich hoofdzakelijk op verlichting in de zakelijke sector. Alle collecties van Wästberg hebben enerzijds iets bekends, maar zijn anderzijds vernieuwend uitgevoerd. Dit kan hem zitten in de afwerking, materiaal of een knipoogje in het ontwerp zelf; En zo verandert hij ideeën in succesvolle producten.

Zijn lampen wonnen meer dan 50 awards, waaronder 9 Good Design Awards en 5 Reddot Awards! Dit merk verdient dus zeker een plekje bij The World of JSPR.

img_0782.jpg__1024x725_q92_crop_subject_location-766,1174_subsampling-2_upscale

De Lindvall collectie bevat dé tafellamp waar niemand nee tegen kan zeggen. Deze koperen tafellamp springt in het oog vanwege de ogenschijnlijk simpele maar weldoordachte vormgeving, de prachtige warme kleur die overal mee te combineren is en de speelse groene elektriciteitsdraad die oh zo goed combineert met het koper. Met de bescheiden afmetingen is deze tafellamp overal toepasbaar en klaar om de show te stelen.

Wastberg-Hanglamp-Lindvall-1-matser

De Lindvall collectie is ontworpen door Jonas Lindvall voor Wästberg. Naar eigen zeggen moet een goed ontwerp: je bekend voorkomen, een vertrouwd gevoel geven of zelfs iets nostalgisch hebben. De Lindvall collectie doet hem dan ook denken aan de lampen waar hij zelf vroeger mee opgroeide. Weliswaar wilde hij de collectie iets extra’s geven: de ronde vouwen in de lampenkap, het materiaal en het kleurenpallet.

wastber_claesson_koivisto_rune_w151_extra_large_pendant_black

Een betere naam voor deze lampencollectie dan ”Extra Large Pendant” had Wästberg waarschijnlijk niet kunnen kiezen. Dit ontwerp is voor de designliefhebber met veel ruimte en de grotere events of horecagelegenheden. De nieuwste technische ontwikkelingen hebben deze collectie mede mogelijk gemaakt doordat ontwerpers niet meer afhankelijk zijn van (kleine) gloeilampen. In deze lampenkappen zitten LED-lichtbronnen verwerkt, wat ze behalve indrukwekkend ook energiezuinig en duurzaam maakt. Ontwerper Claesson Koivisto Rune koos bij deze collectie bovendien zijn eigen kleurencombinaties en daarom is niet élk model in elke kleur te verkrijgen.

f0008e474f23bf8a125b3c17f51fc555

waestberg_chipperfield_w102_3

David Chipperfield ontwierp deze tafellamp voor Wästberg en noemt het een frisse interpretatie van een bekend product. De lamp -gemaakt van hoge kwaliteit messing- is functioneel en energiezuinig, maar ook interiorproof vanwege zijn mooie uitstraling en warme, dimbare LED licht. Bovendien ook soepel te roteren dankzij de speciale kogellager constructie tussen de voet en de kop.

68b4780aec20c6b772ab604849f0c0e8

Natuurlijk zijn dit by far niet de enige collecties van Wästberg; Er is meer! The World of JSPR is officieel dealer van Wästberg en daarom zijn wij in de positie om ook andere producten of collecties van dit label aan te bieden. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en dan regelen wij dat voor je ★!