In the spotlight: QUASAR 11 januari 2017 – Posted in: In the spotlight – Tags: , , , , ,

Bij The World of JSPR bieden we niet alleen maar de collecties van JSPR aan, maar ook merken of producten die bijna net zo cool zijn. En zo af en toe zetten we één van die namen eens even lekker in the spotlight. 

Vandaag is het de beurt aan Quasar, en de verlichtingsserie ontworpen door Ralf Frickel voor Quasar. Nadat hij afstudeerde aan de Eindhovense Design Academy startte hij met de creatie van zijn ‘Wired’ collectie, die getoond werd in spraakmakende design steden zoals Berlijn, London, Miami, Parijs en natuurlijk ons eigen Amsterdam. Hier ontving Frickel veel lof voor zijn veelzijdige ontwerp en innovatief gebruik van materialen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Roundabout collectie:

rfobjects-design-lamp-kopen-roundabout rfobjects-design-lamp-kopen-roundaboutrfobjects-design-lamp-kopen-roundabout-tafellamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Roundabout serie heeft zich veruit bewezen als echte Ralf Frickel klassiekers. Naar eigen zeggen van ontwerper Ralf moet een lichtobject de hele dag door leven; Of het nu opgelicht wordt door natuurlijk daglicht of door het eigen kunstlicht. Het spel van schaduw en licht dat deze collectie met zich meebrengt zorgt zonder twijfel voor een levendige sfeer in elk interieur. De Roundabout collectie wordt geleverd in verschillende maten en is beschikbaar als hanglamp, tafellamp, staande lamp en plafondlamp.

Alle items uit deze serie van Quasar, worden handgemaakt door lokale vakmannen die precies weten hoe ze het traditionele metaalwerk moeten combineren met de wens van Frickel en zijn oog voor detail. Zo ook de Cloche collectie:

cloche-3

De Cloche collectie is een eerbetoon aan de Franse haute couture uit de vroege twintigste eeuw. Haute Couture staat voor handgemaakt, exclusief en ongewoon; net als deze prachtige collectie van Ralf Frickel. Met de klassieke sfeer en een moderne twist, bestaat deze Cloche collectie uit meerdere hanglampen, een staande lamp, tafellamp en een wandvariant.  Bovendien geeft elk armatuur een prachtig patroon op plafond of wand.

rfobjects-design-lamp-kopen-cloche

rfobjects-design-lamp-kopen-cloche

Een derde ijzersterke collectie van deze serie is de Anemone collectie. Ralf Frickel wist iedereen te verrassen toen deze prachtige Anemone collectie boven kwam drijven. Geïnspireerd op de wonderbaarlijke onderwater-wereld is deze collectie sierlijk, elegant en uniek. Als zijnde een geweldige aanvulling op andere collecties van Quasar, is deze Anemone stiekem een van onze favorieten.

rfobjects-design-lamp-kopen-anemone

rfobjects-design-lamp-kopen-anemone

Natuurlijk zijn dit niet de enige collecties van Quasar; Er is meer! The World of JSPR is officieel dealer van Quasar en daarom zijn wij in de positie om ook andere producten of collecties dit label aan te bieden. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en dan regelen wij dat voor je. Of neem een kijkje op http://quasar.nl★!

 

BewarenBewaren