10 X De mooiste lampen voor in de keuken! 5 januari 2017 – Posted in: Inspiration – Tags: , , ,

De keuken is een plek in het interieur die de één liever zo veel mogelijk vermijdt, en waar de ander juist niet weg te slaan is. Maar of je er nu wel of niet graag komt, goede verlichting in de keuken is heel belangrijk. Met daglicht koken werkt natuurlijk het prettigst, maar niet iedere keuken kan daarover in voldoende mate beschikken. Bovendien hoeft verlichting lang niet altijd alleen maar functioneel te zijn. Sterker nog, verlichting is een van de belangrijkste sfeermakers in het interieur. En met de juiste verlichting en de juiste sfeer wordt de keuken zélfs een lievelingsplek voor degene onder ons die niet zo graag koken. Oké, misschien is dat wat overdreven maar hey, die magnetron verdient toch ook een mooi plekje?

Kijk hieronder mee naar de mooiste verlichtingsarmaturen voor de in de keuken. Oh ja, en ze zijn ook nog eens allemaal verkrijgbaar via The World of JSPR.

aurora-jspr2

Aurora by JSPR

aurora-jspr

Deze Aurora’s in het Post-Plaza hotel te Leeuwaren zijn natuurlijk een heerlijke binnenkomer. Hier in de open keuken, die het middelpunt van het restaurant is komen ze prachtig tot hun recht. Het verbaasde ons dan ook niet dat ze de cover haalde van het Locaties jaarboek van 2016. Trouwens ook een aanrader! Bestel hem hier. 

aurora-jspr3

Eenzelfde soort sfeer ervaar je bij de Live Cooking in het Van der Valk Hotel in Enschede. Hier staan in het weekend maar liefst 14 koks voor je klaar om de lekkerste gerechten klaar te zetten die je doen watertanden; En dat allemaal onder het hemelse licht van de Aurora lamp van JSPR.

wiro-weverducre
Wiro by Wever & Ducré

De Wiro Diamond collectie van het Belgische merk Wever & Ducré is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen en twee verschillende kleuren. Behalve de kleur zwart, die overal toepasbaar is, koos ontwerper Bernd Steinhuber ook voor een opvallende rosé-achtige kleur. Nét even wat anders dan de koper-kleur die we de laatste tijd veel zien terug komen in interieurs. Super leuk voor wie een originele kleur wil, maar de Wiro Diamond is ook net zo mooi in het zwart.

diamond-jspr

Diamonds by JSPR

Als je van stalen, industriële lampen houdt, dan zijn de Diamonds van JSPR ook een mooi alternatief óf misschien juist wel heel mooi te combineren met de Diamonds van Wever & Ducré.

diamond-jspr

Eerlijk toegegeven: we hebben natuurlijk niet allemaal zo’n enorme keuken welke in menig restaurant niet zou misstaan. Maar ook voor de normale tot bescheiden en zelfs voor de mini keukens hebben we hier wat mooie inspiratiebeelden.

drop-top-shade-plumen

Zoals deze mooie Drop Top Shade lampen van het merk Plumen. Een moderne lamp die toch ook prachtig staat in een klassieke omgeving, zo bewijst deze foto. Extra leuk aan deze Drop Top Shade: de prijs!

shiek-3-0-weverducre

Deze Shiek 3.0 lampen van Wever & Ducré staan niet in de webshop, maar zijn wel via ons te verkrijgen! Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] 🙂

compendium-luceplan

Compendium by Luceplan

lindvall-wastberg

Lindvall by Wästberg

wireflow-vibia-2

Wireflow by Vibia

circle-pendant-frama

Klein maar héél fijn: De Circle Pendant by Frama CPH

curtain-vibia

Deze Curtain lampen van Vibia staan niet in de webshop, maar zijn wel via ons te verkrijgen! Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] 🙂


Welke collectie is jouw favoriet?!