In the spotlight: MINEHEART 21 december 2016 – Posted in: In the spotlight – Tags: , , , , , , ,

Bij The World of JSPR bieden we niet alleen maar de collecties van JSPR aan, maar ook merken of producten die bijna net zo cool zijn. En zo af en toe zetten we één van die namen eens even lekker in the spotlight. 

Vandaag is het de beurt aan Mineheart, een Brits merk dat in 2010 is opgestart door ontwerpers Brendan Young and Vanessa Battaglia. De naam Mineheart is geïnspireerd op een quote van Shakespeare en staat voor hun liefde voor traditie enerzijds en het eigentijdse anderzijds, welke vaak leiden tot verrassende combinaties in hun ontwerpen. Bovendien geloven de ontwerpers dat de objecten waar wij ons mee omgeven in het dagelijks leven, maar moeten zijn dan enkel functioneel; Ze moeten gemaakt zijn uit verhalen, liefde, kunst en poëzie als zij écht betekenis willen hebben. Daarom proberen zij kunst en design te vermengen tot één, poëzie en industrie te versmelten en zo van elk ontwerp een klein sprookje te maken. Bij Mineheart kun je daarom denken aan de ouderwetse gouden kroonluchter, verstopt in een eigentijdse gloeilamp:

king-edison-grande-normal

Deze King Edison collectie is een échte Mineheart klassieker en wordt daarom ook aangeboden in verschillende varianten. Van groot tot klein, maar ook in een trio variant of een mysterieuze ”Ghost”. Bovendien is sfeer die Mineheart probeert neer te zetten niet alleen maar te zien aan de collecties zelf, ook in de fotografie wordt deze ambiance naadloos doorgezet.

king-edison-trioking-edison-black

De meeste producten van Mineheart worden ontwerpen, gemaakt en gedistribueerd in Engeland. Op deze manier pogen zij de mogelijkheid te behouden tot meer flexibiliteit en het aanbieden van custom producten. Maar ook meer controle te behouden over de productie en kwaliteit van hun producten, zoals deze Birdcage lamp met handgeblazen wit glas. Perfect voor wie er van houdt om verschillende stijlen in interieurs te combineren. Sprookjes en mythes waren de inspiratie voor dit dromerige ontwerp.

birdcage

De Feather collectie met echte veren (wit of zwart) is zacht en elegant. Geïnspireerd op de boa’s van vroeger maar uitgevoerd met een moderne twist, is deze Feather verkrijgbaar als hang- en tafellamp.

feather-lamp-black feather-lamp-white-birdcage

Belangrijk om te weten: Mineheart ontwerpt niet alleen maar verlichting; Je vindt bij hen ook decoratieve objecten, kunst en kleden. Zo gingen zij een samenwerking aan met kunstenares Angela Rossi, wat leidde tot aan aantal indrukwekkende afbeeldingen van dieren en hun alter ego’s. Of is het eigenlijk andersom en hebben mensen alter ego’s die af en toe behoorlijk op dieren kunnen lijken? En zo ja, welke past het beste bij jouw persoonlijkheid?

canvasses

Oh ja, en het leuke kleed is natúúrlijk ook bij ons te verkrijgen.

mineheart-design-kopen

Natuurlijk zijn dit niet de enige collecties van Mineheart; Er is nog veel meer! The World of JSPR is officieel dealer van Mineheart en daarom zijn wij in de positie om ook andere producten of collecties van hun aan te bieden. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en dan regelen wij dat voor je ★!